lördag 14 september 2013

Min makes födelsedag

Som ni förstår har mamma Mia filmen spelat en romantisk roll i vårat liv. 
Då min man fyller år åker vi och firar honom i London och ser musikalen med två av mina döttrar. Underbart. Och som om inte de räcket så har vi ramlat över den mest fantastiska resa till Skiathos, visst vet ni var de är?
Om inte får ni lite reklam här:  

Skiathos är en liten ö i Grekland som har fullt med fina stränder. Skiathos stad är öns enda stad, men den är väldigt charmig och mysig. Man kan strosa runt i timmar bland gränderna och bara njuta. Speciellt trappan i staden är trevlig att besöka på kvällen. Här ligger fullt av små barer och restauranger.

Skiathos är också en mycket grön och vacker ö, bara naturen gör att ön är värd att besöka. Den populära filmen "Mamma Mia" med alla sina vackra scener spelades delvis in på Skiathos (och resten på grannön Skopelos).

Skiathos är bara är 47 km² stor och har cirka 6000 invånare, men här finns ändå cirka 60 olika stränder att välja bland. Så om du gillar strandlivet så är definitivt Skiathos något för dig.

På Skiathos väljer man att antingen bo inne i Skiathos Stad och sedan ta badbussen eller egen bil till de olika stränder eller så bor man bredvid en fin strand och tar taxi eller åker bil in till stan på kvällen. Skiathos ligger också nära ön Skopelos, vilket gör att många väljer att semestra en vecka på Skiathos och en på Skopelos. Man kan förstås även åka till Skopelos över dagen, färjan tar bara drygt en timme och vips så är man i lugna och mysiga Skopelos stad. En annan ö som ligger på utflyktsavstånd från Skiathos är ön Alonissos, även den väl värd ett besök. Hit tar det dock drygt tre timmar med färja.

Även om Skiathos är en liten ö jämfört med många andra Grekiska öar så är det absolut värt att hyra en bil för att upptäcka ön. Kanske upptäcker du en folktom strand eller så kan du ge dig upp i bergen och besöka klostret Evangelistra där de svartklädda munkarna säljer sitt egentillverkade vin. Även Kastro, den forna huvudstaden på ön en gång låg är värd ett besök. Platsen är mycket vacker, men så mycket av själva staden finns inte kvar.

Öns flygplats har en av Europas kortaste landningsbanor, den både börjar och slutar precis vid vattenkanten, vilket gör landningen till en häftig upplevelse. Och med tanke på hur många plan som landar här varje år utan problem, så är det inget man som flygrädd behöver oroa sig för.

Så om man gillar stränder, vacker natur och en mysig stad med både barer och tavernor, åk till Skiathos!

Nu laddar vi för sol, snorkling och kärlek i överflöd 

Inga kommentarer: